Mei

Mei

Vijverkalender: Mei

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
Email

Vijveronderhoud in mei: helder zicht op de vissen met een oppervlakteskimmer

De lente is in volle gang en alles groeit ook in de vijver. Nu is het tijd om nieuwe vissen toe te voegen en de vijverplanten te verzorgen. Helaas wordt het wateroppervlak vaak vervuild door opgewaaid stof, pollen en bloemen. Dit beïnvloedt niet alleen het uiterlijk van de vijver, maar ook de uitwisseling van zuurstof en andere gassen door zwevende vuildeeltjes. Met een oppervlakteskimmer kunt u continu de wateroppervlakte schoonmaken en de zwevende deeltjes in een opvangbak verzamelen. Hierdoor wordt het vijveroppervlak kristalhelder en heeft u een fantastisch zicht op uw vissen!

Vijveronderhoud in mei: plantenverzorging

In het voorjaar is het tijd om aandacht te besteden aan uw vijverplanten en waterlelies. Ze kunnen nu worden vermeerderd en verplaatst. Zorg ervoor dat u rottende wortels verwijdert en de gezonde wortels grondig afspoelt. Bij gebruik van te kleine plantenmanden kunnen de wortels verstikken en de groei belemmeren. Gebruik daarom ruime plantenmanden en speciale vijveraarde. Om de groei van de planten te stimuleren, kunt u enkele Plant Tabs in de mand plaatsen. Plaats de plant in de mand en bedek de aarde met een laag vijverkiezel om uitspoeling te voorkomen. Zet de manden in de vijver en zorg ervoor dat ze op de juiste diepte worden geplaatst.

TIP: Monitor regelmatig de waterkwaliteit in de vijver. Een pH-waarde tussen 7,0 en 8,5 is optimaal voor de meeste vijvervissen en planten. Een te hoge of te lage pH-waarde kan stress veroorzaken bij de vissen en de groei van planten belemmeren. Gebruik indien nodig geschikte vijververzorgingsproducten om de pH-waarde te stabiliseren.

Vijvervissen hebben een gebalanceerd dieet nodig om gezond te blijven. Kies visvoer dat is afgestemd op de behoeften van uw vissen en geef alleen zoveel als de vissen binnen enkele minuten kunnen opeten. Vermijd overvoeding, omdat dit kan leiden tot een verhoogde belasting van het vijverwater en gezondheidsproblemen bij de vissen.

Vijvervissen: Tips voor verzorging

Als u uw vispopulatie wilt uitbreiden, let dan op de maximale lengte van 50 cm per 1.000 liter water. Breng nieuwe vissen snel en voorzichtig naar huis en laat ze langzaam wennen aan hun nieuwe omgeving. Voer uw vissen meerdere keren per dag, maar geef ze niet te veel voedsel. Het voer moet binnen enkele minuten worden opgegeten. U kunt het pelletvoer ook afwisselen met natuurlijk voedsel zoals gedroogde insecten om een gebalanceerde voeding te waarborgen. Controleer regelmatig de conditie van uw vissen en grijp in bij tekenen van verminderde eetlust, matige activiteit of abnormaal gedrag.

Het Sanikoi Excellent All-Round visvoer is een uitstekende keuze voor uw vijvervissen in mei. Dit voer bevordert de groei van uw vissen en draagt bij aan hun gezondheid.

Hoofdmenu
De waardering van wateryou.eu bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 17 reviews.
Koop voor  50,00 meer en ontvang gratis verzending