Juli

Juli

Vijverkalender: Juli

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
Email

Vijveronderhoud in juli: Beluchting

Vijvereigenaren met een permanente beluchtingsinstallatie houden voortdurend de zuurstoftoevoer voor hun vissen in de gaten. Maar zelfs vijvers zonder beluchtingsinstallatie moeten in de zomer bij hoge temperaturen worden belucht om het zuurstofgehalte in het water op peil te houden. Bij weelderige plantengroei kan er een zuurstoftekort in de vijver ontstaan.
De Silenta Outdoor Pro Pomp is een regenbestendige pomp die naast de vijver wordt geplaatst. De luchtslang leidt de zuurstof van een luchtsteen, die in de vijver hangt, naar de vijver. Door de luchtbelletjes wordt de zuurstof aan het vijverwater afgegeven en worden schadelijke gassen verwijderd. De Silenta Outdoor Pro Pomp zorgt voor een gezond vijverbiotoop.

Vissen in de zomer: Bescherming tegen roofdieren

Ook tijdens de zomermaanden loeren gevaarlijke jagers op zoek naar smakelijke vissen. Vooral ondiepe vijvers bieden vissen weinig schuilplaatsen en zijn daardoor een gemakkelijke prooi voor hongerige reigers of avontuurlijke katten. Maar er zijn manieren om uw vissen op diervriendelijke wijze te beschermen, zoals bijvoorbeeld met de Laser Guard. De Laser Guard schrikt effectief reigers en katten af en zorgt zo voor de bescherming van uw vissen. Wees waakzaam en zorg voor een veilige leefomgeving voor uw vissen!

Door de hogere watertemperaturen in de zomer hebben vissen een verhoogde voedingsbehoefte. Om hieraan tegemoet te komen, moeten ze royaal worden gevoerd. Naast regulier visvoer kunt u uw vissen ook geweekte sla of regenwormen geven, aangezien ze deze bijzonder lekker vinden.

Hoofdmenu
De waardering van wateryou.eu bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11 reviews.
Koop voor  50,00 meer en ontvang gratis verzending