Juni

Juni

Vijverkalender: Juni

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
Email

Vijveronderhoud in juni: Tips voor een heldere vijver en gezonde planten

In juni kunnen vijvereigenaren genieten van zonnige dagen en lange avonden bij de vijver. Maar ook de vijververzorging mag niet worden verwaarloosd. Let op de weersvoorspelling, aangezien hoge temperaturen, droogte, zware regenval en onweersbuien invloed kunnen hebben op de vijver.

Zuurstofplanten zijn essentieel voor helder en algenvrij water. Zorg voor de groei van deze planten door de zuurbindende capaciteit van het water te verhogen. Gebruik hiervoor KH Plus en CO2 Tabs voor goed groeiende zuurstofplanten. Waterlelies en vijverplanten groeien en bloeien nu bijzonder weelderig. Stimuleer hun groei door Ferro Plus als extra voeding voor de planten aan het vijverwater toe te voegen.

Vijverplantenverzorging in juni

In juni is het essentieel om de vijverplanten regelmatig te onderhouden. Als het wateroppervlak wordt overwoekerd door planten, moeten ze worden uitgedund om het evenwicht in de vijver te behouden. Beperk het aantal waterleliebladeren door ze onder het wateroppervlak af te snijden. Gebruik hiervoor bij voorkeur speciale gereedschappen om schade aan de planten te voorkomen. Waterleliebladeren die te dicht groeien, steken later boven het water uit, waardoor ze kwetsbaarder worden voor de waterleliekever en eerder afsterven. Regelmatig onderhoud van vijverplanten helpt bij het bevorderen van gezonde groei en het genieten van de vijver in zijn volle pracht.

In juni is het belangrijk om het vijverwater schoon te houden, aangezien tijdens de groeimaand veel pollen en stofdeeltjes in de vijver terechtkomen. Hier kan een oppervlakte-afzuiger zoals de Pond Skimmer nuttig zijn. Tegelijkertijd is het belangrijk om de KH-waarde van het water hoog genoeg te houden om helder water te waarborgen en de groei van algen te voorkomen. Een voldoende hoge KH-waarde bevordert het vermogen van het water om zuren te binden en stimuleert de groei van zuurstofplanten.

Voeding van vijvervissen in de zomer

In de zomer moeten vijvervissen royaal worden gevoerd, aangezien hun activiteit en metabolisme toenemen bij watertemperaturen van meer dan 15 °C. Het is echter belangrijk om niet te veel voer tegelijk te geven, aangezien overtollig voedsel de groei van algen kan bevorderen. Meerdere kleine porties per dag zijn beter dan één grote. Een automatische voerautomaat is een handige oplossing om uw vissen regelmatig en gedoseerd te voeden. Met tot wel 20 voedingen per 24 uur kunt u er zeker van zijn dat uw vissen altijd voldoende voedsel hebben.

VADERDAGTIP: Verras uw vader op de derde zondag van juni met een praktische visvoerautomaat, een drijvende viskoepel of andere handige vijverhulpmiddelen. Op onze website vindt u tal van ideeën en inspiraties. Neem een kijkje en bezorg uw vader plezier!

Hoofdmenu
De waardering van wateryou.eu bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11 reviews.
Koop voor  50,00 meer en ontvang gratis verzending