Maart

Maart

Vijverkalender: Maart

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
Email

Verzorging en behandeling van vijvervissen in maart

In maart beginnen de temperaturen te stijgen en laten de vijvervissen zich weer vaker zien. Als de watertemperatuur onder de 9 °C ligt, is het voldoende om de vissen om de twee dagen te voeren. Dit is ook een goede gelegenheid om de vissen te controleren op tekenen van ziekte. Symptomen zoals rafelige vinnen, open kieuwen, witte of donkere vlekken, evenals parasieten moeten behandeld worden met geschikte middelen uit de Sanikoi-apotheek.

Sanikoi biedt naast snelle remedies tegen visziekten ook een volledig assortiment hoogwaardig voer aan om alle vijvervissen gezond te houden. Maak gebruik van het diagnoseformulier om de conditie van uw vissen te beoordelen en het juiste vismedicijn te vinden.

Vijveronderhoud in maart

Aan het einde van de winter hebben zich organische afzettingen in de vijver opgehoopt. Dode planten en ingewaaide bladeren zakken langzaam naar de bodem, waar ze een dikke laag slib vormen. Deze laag is een voedingsbron voor algen die in het voorjaar kunnen groeien. Gelukkig is het niet moeilijk om van deze afzettingen af te komen. Gebruik Sludge Cleaner om vijverslib af te breken en bodemverzuring te voorkomen. Op deze manier vermindert u het risico op algengroei in het voorjaar en verzorgt u tegelijkertijd uw vijver op een natuurlijke en duurzame manier.

TIP: Ontdek meer vijverproducten met natuurlijke oorsprong en werking bij Vincia. Deze productlijn staat voor duurzaam vijveronderhoud met minimale milieu-impact.

De eerste stappen naar een biologisch evenwicht zijn nu gezet. Om de natuurlijke processen in de vijver te stimuleren, voeg je meteen een dosis Bacterial toe. Deze waterzuiverende bacteriën beginnen direct met de biologische ‘reiniging’ van de vijver.

TIP: Stel altijd voldoende Bacterial beschikbaar, want uw vijver zal u te allen tijde dankbaar zijn. De vloeibare bacteriën zijn houdbaar tot 12 maanden, terwijl de gevriesdroogde versie zelfs onbeperkt kan worden bewaard. Vertrouw op Bacterial voor effectief en duurzaam vijveronderhoud.

Hoofdmenu
De waardering van wateryou.eu bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 17 reviews.
Koop voor  50,00 meer en ontvang gratis verzending