Augustus

Augustus

Vijverkalender: Augustus

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
Email

Happende vissen: honger of zuurstofgebrek?

Op hete zomerdagen komen vijvervissen vaak naar het wateroppervlak om te “happen”. Naarmate de temperaturen stijgen, neemt ook de voedingsbehoefte van vijvervissen toe, daarom is het raadzaam om ze meerdere keren per dag te voeren. Toch zijn “happende” vissen niet gelukkig, want ze hebben voldoende zuurstof nodig. Naarmate de temperaturen stijgen, daalt het zuurstofgehalte in het water sterk. Beluchting met extra zuurstof is daarom essentieel om de vissen te behoeden voor verstikking. De Silenta Outdoor Pro Pomp is regenbestendig en staat naast de vijver. De luchtslang leidt zuurstof naar de luchtsteen in de vijver. Zuurstof wordt aan het vijverwater afgegeven in de vorm van luchtbelletjes. Bovendien verwijderen de borrelende luchtbelletjes schadelijke gassen, waardoor het aquatische ecosysteem gezond blijft.

Waterschaarste in de vijver door verdamping en gebrek aan regen kan het waterpeil aanzienlijk verlagen, waardoor de vissen minder ruimte en zuurstof hebben. Om dit tegen te gaan, moet het waterpeil worden aangevuld met leidingwater. Het gebruik van een bezemkop kan zorgen voor extra waterbeweging en dus meer zuurstof in de vijver.

In de zomer moeten vijvervissen royaal worden gevoerd, bij voorkeur met hoogwaardig visvoer dat een goede spijsvertering en opname van voedingsstoffen garandeert. Meerdere keren per dag voeren in kleine porties wordt aanbevolen voor snelle groei van de vissen en minder uitscheidingen. Overvoeding kan leiden tot spijsverteringsproblemen en vervuiling van de vijver. SaniKoi-voer bevat alleen natuurlijke ingrediënten en belast het milieu niet extra.

Klaar voor de vakantie

Wie zich geen zorgen wil maken over de vijver en de vissen tijdens de vakantie, moet vooraf enkele maatregelen nemen. Dit omvat het controleren van de waterwaarden, het aanvullen van het water, het controleren van filter, pomp en beluchting, evenals bescherming tegen roofdieren. Een voederautomaat voor de vissen en een betrouwbaar persoon die voor de vijver zorgt, zijn verdere opties. Zo kunt u zorgeloos op vakantie gaan en de vijver goed onderhouden achterlaten.

  1. Meet de waterwaarden en vul aan
  2. Controleer het filter, de pomp en de beluchting
  3. Bescherming tegen reigers en katten
  4. Voederautomaat voor de vissen
  5. Vraag iemand (met verstand van vijvers) om voor de vijver te zorgen

Na het nemen van de bovengenoemde maatregelen is uw vijver klaar voor de vakantie. Tijdens uw afwezigheid kan er echter altijd iets onverwachts gebeuren. Extreem weer of een stroomstoring kunnen schadelijk zijn voor de vijver en uw vissen. Om uw zorgen te minimaliseren, is het raadzaam een bevriende vijvereigenaar te vragen tijdens uw afwezigheid een oogje op de vijver te houden. Geniet van uw vakantie zonder stress en vertrouw erop dat uw vijver in goede handen is.

Hoofdmenu
De waardering van wateryou.eu bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11 reviews.
Koop voor  50,00 meer en ontvang gratis verzending