Wat zijn de mogelijke stappen die ik kan nemen om mijn groene vijverwater aan te pakken?

Wat zijn de mogelijke stappen die ik kan nemen om mijn groene vijverwater aan te pakken?

Als je merkt dat je vijverwater groen is, is de kans groot dat je last hebt van algen. Het is belangrijk om eerst het type alg in je vijver te identificeren. Als je groene deeltjes ziet zweven, duidt dit op zweefalgen. Voor een tijdelijke oplossing kun je Velda Crystal Clear gebruiken. Dit milieuvriendelijke product zorgt ervoor dat vuil- en algdeeltjes naar de bodem zakken, waardoor het water helder wordt.

Voor een langetermijnoplossing zijn er verschillende stappen die je kunt nemen. Begin met het aanbrengen van een laag substraat als dit nog niet aanwezig is. Voeg tegelijkertijd Bacterial toe, wat bestaat uit nitrificerende bacterieculturen. Verhoog het aantal vijverplanten, vooral drijfplanten zoals watergentiaan, kikkerbeet, Azolla, eendenkroos of waterlelies. Zorg ervoor dat de gezamenlijke waterhardheid (GH-waarde) voldoende hoog is, met minimaal 8 °DH. Als de waarde lager is, kun je Velda GH-Plus gebruiken om deze te verhogen.

Door deze maatregelen geleidelijk toe te passen, zal het vijvermilieu na verloop van tijd stabiliseren en zullen de zweefalgen verdwijnen. Zodra het water helder is geworden, kun je zuurstofplanten toevoegen, zoals waterpest, hoornblad en fonteinkruid. Een andere uitstekende mogelijkheid om het vijvermilieu te verbeteren en het water helder te maken, is het installeren van de Cross-Flow Biofill. Bij gebruik hiervan garandeert Velda dat de vijver binnen drie maanden helder zal zijn.

Hoofdmenu
De waardering van wateryou.eu bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11 reviews.
Koop voor  50,00 meer en ontvang gratis verzending