Welke maatregelen kan ik nemen om draadalgen te bestrijden?

Welke maatregelen kan ik nemen om draadalgen te bestrijden?

Voor een kortetermijnoplossing tegen draadalgen is het gebruik van All Clear Powder een optie om te overwegen. Het is belangrijk om te beseffen dat dit het probleem niet op de lange termijn zal oplossen.

Groene draadalgen zijn eigenlijk waterplanten, maar met een eenvoudige structuur. Ze kunnen echter snel groeien en grote hoeveelheden voedingsstoffen vasthouden.

Voor een langetermijnoplossing is het aanbevolen om meer moerasplanten en waterlelies toe te voegen. Bedek ongeveer 30-40% van het wateroppervlak met drijfplanten. Deze waterplanten zullen voedingsstoffen opnemen, waardoor de alggroei wordt verminderd. Zorg ervoor dat de totale hardheid (GH-waarde) van het water minimaal 12 °DH is. Verwijder regelmatig en zoveel mogelijk draadalgen uit de vijver. Na verloop van tijd zal de groei van draadalgen afnemen naarmate de waterplanten groeien en zich ontwikkelen.

Voor een gegarandeerde langetermijnoplossing is de aanschaf van een T-Flow Tronic, een elektrisch apparaat voor de bestrijding van draad- en slijmalgen, een goede optie.

Hoofdmenu
De waardering van wateryou.eu bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 17 reviews.
Koop voor  50,00 meer en ontvang gratis verzending