Wat moet ik doen als het deksel van de Cross-Flow Biofill niet goed sluit en lekt?

Wat moet ik doen als het deksel van de Cross-Flow Biofill niet goed sluit en lekt?

Als het deksel van de Cross-Flow Biofill niet goed sluit en lekt, zijn er verschillende punten die je kunt controleren:

  • Controleer of het filtermateriaal verstopt of vervuild is. Reinig het materiaal regelmatig, vooral als de vijver groen is, totdat de vijver schoon is.
  • Zorg ervoor dat de tussenschotten correct geplaatst zijn met de juiste doorstroomopeningen en inkepingen aan de bovenkant. Indien nodig kunnen de inkepingen vergroot worden.
  • Plaats de filtermaterialen volgens de gebruiksaanwijzing, waarbij het grove filtermateriaal (Japanse matten) in de tweede kamer hoort.
  • Zorg ervoor dat de uitgang van het filter een diameter van 50 mm heeft en niet wordt verkleind. Het water mag niet omhoog gestuwd worden na de uitgang, omdat dit te veel tegenkracht op het filter veroorzaakt.
  • Probeer de filtermaterialen één voor één te verwijderen om te zien of het filter nog steeds lekt.
  • Als test kan de Cross-Flow Biofill theoretisch zonder deksel werken, mits het filter niet verstopt is. Als het filter overloopt, moet je de hoeveelheid water verminderen die door de pomp wordt aangevoerd.
  • De maximale doorstroomcapaciteit van de Cross-Flow Biofill is 5000 l/uur. Als de netto opbrengst van de pomp groter is dan 5000 l/uur, kan het filter dit niet verwerken en gaat het lekken. Je kunt de netto opbrengst van de pomp verminderen door een T-stuk in de slang te plaatsen en een deel van het water direct terug in de vijver te laten stromen. De afstand en hoogteverschil tussen de pomp en het filter hebben ook invloed op de netto opbrengst van de pomp.
  • Controleer of de ring in de rand van het deksel correct geplaatst is. Houd er echter rekening mee dat deze ring beperkte waterdruk aankan. Als de Cross-Flow Biofill hoger staat dan het waterniveau, is de kans op lekkage kleiner.
Hoofdmenu
De waardering van wateryou.eu bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11 reviews.
Koop voor  50,00 meer en ontvang gratis verzending